Châteauneuf-du-Pape

AOC Châteauneuf du Pape controlée

Red

We have 13 plots in various districts of the Châteauneuf-du-Pape appellation, and thus with various types of soil.

Presentation

  • Winemaking: The grapes are picked by hand; ripeness varies between varieties and districts. They are first sorted at the vine, then transferred quickly to the cellar in 50 kg crates. Once in the cellar, the crop passes onto the sorting table; then is destemmed, crushed and cooled. No yeast is added; we only work with native yeasts. During alcoholic fermentation, we control the temperature and perform daily pumping-over. Maceration lasts 4-5 weeks. The wine is matured for about 18 months, chiefly in concrete vats and several foudres or 350-litre barrels.
  • Cultivation method: Organic (ECOCERT certified)
  • Grapes: The varietal proportions vary from year to year, but are generally: 80% Grenache, 10% Mourvèdre, 7% Syrah and 3% Cinsault.
  • Terroir: Quartzite pebbles, clays, red sandstone, colluvium, Cretaceous limestone of the Barremian age.

Articles de presse

Voir tous les articles de presse ( 55 articles ) Refermer la liste
  1. Revue du Vin de France – Millésime : 2017
  2. J. Raynolds – Millésime : 2016
  3. Vinous – Millésime : 2016
  4. Les Echos – Millésime : 2016
  5. Jeb Dunnuck – Millésime : 2015 – 2016
  6. Vinous – Millésime : 2015
  7. Vinous – Millésime : 2015
  8. Anthocyanes – Millésime : 2015
  9. J. Dunnuck – Millésime : 2014 – 2015
  10. Vinous – Millésime : 2014
  11. Josh Raynolds – Millésime : 2013 – 2014
  12. J. Dunnuck – Millésime : 2013 – 2014
  13. Revue du Vin de France – Millésime : 2013 – 2014
  14. Vinous – Millésime : 2013
  15. Revue du Vin de France – Millésime : 2013
  16. Vinous – Millésime : 2012
  17. Weinwelt – Millésime : 2012
  18. Revue du Vin de France – Millésime : 2012
  19. Revue du Vin de France – Millésime : 2012
  20. Steve Tanzer – Millésime : 2011 – 2012
  21. Weinzeitung Magazine – Millésime : 2011 – 2012 – 2013 – 2014
  22. Revue du Vin de France – Millésime : 2011 – 2012
  23. Jancis Robinson – Millésime : 2011
  24. Inter Wine Cellar – millésime : 2010 – 2011
  25. Guide Bettane et Desseauve – millésime : 2009 – 2010
  26. International Wine Cellar – millésime : 2009 – 2010
  27. Robert Parker – millésime : 2008 – 2009
  28. Revue du Vin de France – millésime : 2008 – 2009
  29. Revue Anthocyanes – millésime : 2008 – 2009
  30. The Rhône Report – millésime : 2009
  31. Saveurs Magazine – millésime : 2008
  32. International Wine Cellar – millésime : 2007 – 2008
  33. Robert Parker – millésime : 2007 – 2008
  34. Financial Review Magazine – millésime : 2007
  35. Robert Parker – millésime : 2006 – 2007
  36. Étoile Magazine – millésime : 2006
  37. Gourmand Magazine – millésime : 2006
  38. Robert Parker – millésime : 2005 – 2006
  39. Revue du Vin de France – millésime : 2005
  40. Robert Parker – millésime : 2003 – 2004
  41. Robert Parker – millésime : 2003
  42. VSD – millésime : 2002
  43. Revue du Vin de France – Palmarès 2002
  44. Robert Parker – Millésimes : 2001 – 2002
  45. Revue du Vin de France – Millésimes : 2000
  46. Robert Parker – Millésimes : 2000 – 2001
  47. Robert Parker – Millésimes : 1999 – 2000
  48. Vaucluse Loisirs – Millésimes : 1999
  49. Figaro Magazine – Millésimes : 1999
  50. Robert Parker – Millésimes : 1998 – 1999
  51. Robert Parker – Millésimes : 1998
  52. Tastings – Millésimes : 1997 – 1998 – 1999
  53. Parker – Millésimes : 1989 – 1990 – 1992 – 1995
  54. RVF – Millésimes : 1990 – 1997 – 1998
  55. RVF – Millésimes : 1990
Share | Tehcnical sheet

We have been farming our vines organically since 1991